Stoppen doorgeslagen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Nijmegen?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Tegenwoordig kan niemand van ons leven zonder te genieten van de voordelen van elektriciteit. U kunt echter geen elektriciteit gebruiken als de stoppen doorgeslagen zijn. Er is een mogelijkheid dat slechts één van de zekeringen is doorgebrand. Er is echter ook een grote kans dat alle zekeringen zijn doorgebrand. Dit is dan ook een vraagstuk waar zo snel een oplossing voor moet worden gevonden dat uw werkzaamheden niet worden onderbroken. In oudere huizen, die meestal een meterkast hebben die is uitgerust met aparte stekkers, is het zeer gebruikelijk dat de stekkers doorslaan. Als je er in woont, dan is dit artikel iets voor jou. In dit artikel leest u wat u moet doen als uw zekering is doorgebrand en wat de oorzaken hiervan zijn.

 

Wat te doen als het gebeurt?

Het is nuttig om een ​​duidelijk begrip van het probleem te hebben voordat u actie onderneemt. U moet de meterkast controleren om het probleem te achterhalen. In veel gevallen kan de locatie van de doorgebrande zekering vrijwel onmiddellijk worden geïdentificeerd. Wanneer de stekker door brandt, geeft dit aan dat de draad oververhit is geraakt. In dit specifieke geval is de zekering doorgebrand waarschijnlijk door een elektrisch apparaat dat is aangesloten op de groepenkast. Je moet uitzoeken welke zekering op welk kastje ontploft. Nadat je erachter bent gekomen, mag je niet naar de kamer gaan waar de box is aangesloten. Controleer vervolgens welke apparaten ervoor zorgen dat de zekering door brandt. Als u geen idee kunt vinden, neem dan direct contact op met professionele elektriciens zoals wij. We zullen u laten weten wat u moet doen in het geval van een elektrisch noodgeval als deze.

 

Wat kan de oorzaak zijn?

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor het doorslaan van de zekeringen. Het niet goed functioneren van een apparaat is vaak de oorzaak van het probleem. Het oplossen van het probleem zou gezien de omstandigheden niet al te moeilijk moeten zijn. Alle stekkers van de apparaten die zijn aangesloten op de groep met de doorgeslagen stekker moeten worden verwijderd. De geactiveerde stekker moet op dit moment worden vervangen. Het is noodzakelijk om elk van de stekkers van de identieke apparaten één voor één opnieuw in het stopcontact te steken. Wanneer een bepaalde stekker in een stopcontact wordt gestoken en de stroom wordt onmiddellijk uitgeschakeld, geeft dit aan dat het apparaat dat de doorgeslagen stekker heeft veroorzaakt, is gevonden. Aansluiting op een stroomvoorziening kan in bepaalde omstandigheden nodig zijn om de situatie te verhelpen. Bel ons en we lossen al uw problemen snel op.

Elektra laten renoveren
Call Now Button